Jan Bruin

Amelandia Jan Bruin Voetbal Toernooi
HOLLUM – Sportclub Amelandia organiseert in het weekend van 17, 18 en 19 augustus het eerste Amelandia Jan Bruin Voetbal Toernooi. Het is een toernooi voor B-elftallen dat in samenwerking met Cambuur Leeuwarden en oud-Amelander voetballer Jan Bruin op poten is gezet.
Deelnemende teams van dit toernooi zijn:
S.C.Amelandia, Cambuur Leeuwarden, Emmen, Veendam, Geel Wit en Broeksterwalden.
clinic
Naast het toernooi geeft Jan Bruin in samenwerking met Cambuur een clinic voor alle pupillen van S.C. Amelandia en VV Geel-Wit. Deze clinic is op zaterdag 18 augustus om 14.00 uur op de sportvelden van S.C. Amelandia.
Jan Bruin
Bruin (37) is jeugdtrainer bij Cambuur en aanvaller bij eerste divisie club Stormvogels Telstar Hij begon zijn voetbalcarrière bij Amelandia en stapte in seizoen 1991/ 1992 het betaalde voetbal binnen. Hij werd topscorer bij Cambuur Leeuwarden, waar hij tot 1995 speelde. Twee jaar voetbalde hij met deze club in de eredivisie.
 Bruin vervolgde zijn carrière bij FC Zwolle, waar hij ruim twee jaar speelde. Via FC Volendam keerde hij terug bij Cambuur Leeuwarden, waar hij vervolgens nog vijf jaar voetbalde. In 2005 tekende hij bij Stormvogels Telstar bij waar hij laat zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Jan Bruin maakte bekend dat hij na het seizoen 2006/2007 met betaald voetbal wilde stoppen, maar daar kwam hij in april 2007 op terug. Hij kan blijven scoren bij Stormvogels Telstar tot de zomer van 2008.
 Vorig jaar augustus hield de oud-Amelander voor de eerste keer een succesvolle clinic voor de Amelandia spelers.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *