Island of the Sin

NES – Ameland verandert op 21 juli in Island of the Sin. Discotheek De Lichtboei in Nes ontvangt maar liefst negen bands met eigenzinnige muziek. “Normaal gesproken schijnt in juli de zon op het Waddeneiland Ameland. Op 21 juli zullen negen bands deze zonnestralen ook zeker niet gaan tegenhouden, maar wie kritisch en eigenzinnig tegen de maatschappij aankijkt weet dat er meer is in de wereld dan zon zee en happyness,” laat Sjors Kiewiet van de Pinheadz weten. De Amelandse driemansformatie is initiatiefnemer en organisator van Island of the Sin.

“Wat deze negen bands met elkaar gemeen hebben is dat hun eigen opvattingen over bepaalde zaken in de wereld reflecteert in hun muziek.” Het spel varieert van punk tot ska en van rock tot metal. “Muziek met inhoud en af en toe een knipoog.”

Alleen dode vissen gaan met de stroming mee, zegt Sjors. Wie zich niet als een dode vis beschouwt is uitgenodigd in De Lichtboei op zaterdag 21 juli van 15:00 tot 22:00 in de Lichtboei in Nes.  De toegang is gratis.

CQD bijt deze middag de spits af. Deze band valt onder de categorie “chickiepunk” en heeft een gemiddelde leeftijd van 17 jaar. Deze meiden zingen zowel in het Engels als in het Nederlands. CQD is pgericht in januari 2006 en klaar voor het grote werk.

De heren van FED BY TRASH komen uit Leeuwarden en zijn zeker niet de meest serieuze thuis. Hun nieuwste CD heet “Viva el Hombre Mostacho!”. Frontman Jacob en kornuiten zullen zorgen voor een show die je niet snel zult vergeten.

THE SKETCHERS zijn frontmannen uit verschillende bands die hebben besloten om een flinke dosis vrolijke ska te maken. Zij hebben deze dag twee shows. The Sketchters een nieuwe band die nog vele optredens zal krijgen, verwacht Sjors van Pinheadz.

HEXACHORD kent zijn roots onder andere op Ameland. Hun stijl heet “triprock” die erg moeilijk in een hokje te plaatsen is. Het maakt deze band bijzonder maakt. Onder Hexachord wordt in de muziektheorie verstaan: een deel van de toonladder. Kom en aanschouw deze band, beveelt Sjors aan.

De DANONES is de enige coverband van de dag. Zij spelen covers van de Ramones, op hoogstaand niveau. Zij houden het werk van de, inmiddels overleden, grondleggers van de punkrock hoog. Rockaway Beach, Blitzkrieg Bop, Rock ‘n’ Roll Highschool; de klassiekers komen allemaal voorbij.

Hagenezen van SIDEKICKBOB zitten zeven jaar in het vak en ze speelden afgelopen mei nog op het Rebellion Festival in de Melkweg. Ook hadden zij succes bij diverse shows in België en Duitsland. Het nummer “Raise Your Glass” zal verschijnen op de Duitse compilatie CD “That’s Life vol.4”.

DAD’S AMP komt uit België en weet ska met punk goed te combineren. Zij spelen in de stijl van Operation Ivy gemixt met Madness. “Ben je niet vies van up-tempo ska? Mis deze Belgen dan niet.”

PINHEADZ zijn drie op hol geslagen extreemlate pubers en voor de lokale bevolking geen onbekende. Na een sabbatical (op dokter’s advies) van bijna vier maanden zijn ze weer terug op de planken. Zij brengen deze avond hun eerste DVD uit, een live-show die in Harlingen is opgenomen.

Als we het over de VOPO’S hebben, praten we over de oudste punkband van Nederland, vertelt Sjors. Zij bestaan sinds 1978 en zijn nog lang niet uitgeblust! Ze hebben een enorme drang om publiek te vermaken. Ze staan garant voor een superstrakke show met klassiekers als “Miss Me”, “Considering” en “It’s Friday Am I Right”. “Ze hebben in Nederland al elk kraakpand, jeugdcentrum of underground zaal omgetoverd tot een naar zweet stinkend punkhol en vanavond zullen ze de Lichtboei in Nes aandoen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *