ISISA, Johnny en Hidde

HOLLUM – Hoe gaat het op Lesvos, of Lesbos, het eiland waar burgemeester Albert de Hoop twee jaar geleden samen met Ingrid de ISISA-eilandconferentie bezocht. Het ISISA-congres2018 is momenteel bezig op Terschelling.

Het Griekse eiland voor de Turkse kust is al een paar jaar toevluchtsoord van vluchtelingen en het eiland, dat net als Ameland het grotendeels van het toerisme moet heben, verzuipt in de problematiek. Eleonora Pouwels, fotograaf op Lesvos, correspondeert erover met Jeanet de Jong van Ameland.

De 17e post in het correspondentieblog begint als volgt:

Beste Eleonora,

Dat is alweer een paar maanden geleden dat we van elkaar hoorden. En wat is er in die tijd weer veel gebeurd. 

Op dit moment is het ISISA-congres (International Small Islands Studies Association) aan de gang, het congres met de kleine eilanden. Het vorige ISISA-congres (mei 2016) was op Lesbos en eigenlijk is dat congres het begin van ons contact. Albert en Ingrid de Hoop, onze burgemeester en zijn vrouw, waren er toen op jouw eiland bij en zij hebben destijds onder meer met jou en een vriendin gesproken over de situatie op Lesbos. Dat heeft hun zeer aangegrepen en op het spoor gezet iets voor jullie eiland te doen. En dan vooral voor de eilanders, want voor de vluchtelingen zijn al veel hulporganisaties en overheden in touw. 

Je weet wat er begin december 2017 is gebeurd. Wat kan het leven toch plotseling een wending nemen. Vorige week maandag had ik een interview met de burgemeester, dat nog uitgewerkt moet worden. Ik moest het eerst even laten liggen en ben zoekende naar de juiste toon. Als het klaar is stuur ik je wel een link, dan kun je het lezen.

Het ISISA-congres (Lesbos is er waarschijnlijk ook bij) is tot halverwege deze week op buureiland Terschelling.

lees hier het vervolg en de andere posts in het correspondentieblog tussen Lesbos en Ameland

⇒ lees hier meer over Lesbos (met foto's van Eleonora Pouwels)

lees hier meer over het migranteneiland Lesbos en de problemen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *