Internationale bijeenkomst in Leeuwarden en op Ameland

LEEUWARDEN – Op 4 en 5 februari komen ondernemers, overheden, wetenschappers, natuurorganisaties en marketingorganisaties in Leeuwarden bij elkaar. In het kader van het Interreg project Prowad Link, buigen ze zich over de vraag hoe we de komende jaren duurzame economische groei in de regio kunnen bewerkstelligen. De basis hiervan is samen met ondernemers slimmer gebruik te maken van de kansen die die natuur biedt. De randvoorwaarde daarbij is dat de natuur (fysiek, draagvlak) er zelf ook beter van wordt. Partners komen uit de Waddenzee Werelderfgoedlanden, Duitsland, Denemarken en Nederland en uit Verenigd koninkrijk en Noorwegen. Het project wordt gefinancierd uit het North Sea region fonds van de Europese Unie.

Namens Nederland wordt de samenwerkingsovereenkomst getekend door: de Provincie Friesland, het Ministerie van Landbouw, natuur en voedselkwaliteit, de gemeente Ameland, de Waddenacademie en de rijksuniversiteit Groningen/ campus Friesland. Het project richt zich in grote lijnen op:

  • Het verbeteren van de toegang van ondernemers tot sterke natuur merken, waaronder Waddenzee Werelderfgoed
  • Verduurzaming van de midden en klein bedrijf in de Noordzeekustregio
  • Het samen met ondernemers ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe producten uit de kustregio.

De totale kosten van het project bedragen 3,8 miljoen waarvan de helft wordt gefinancierd door de Europese unie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *