Inspector Morse-auto op Ameland

DRACHTEN – “Hebt u ook altijd zo genoten van Inspector Morse en zijn wijnrode Jaguar? In april krijgt u de kans meer dan 80 van deze klassieke Jaguars en Daimlers te bewonderen tijdens het JDCH Ameland Weekend, speciaal georganiseerd voor deze oogstrelende oldtimers en klassiekers.”

Arie Algra van de Jaguar Daimler Club Holland (JDCH) maakt enthousiast melding van hun Ameland weekend.

 
De deelnemende auto's zijn gebouwd tussen de jaren veertig en de vroege jaren zeventig.

Het weekend vindt plaats van 15-17 april 2011.

Een toerrit van ca 75 km over het eiland vindt plaats op 16 april. “Op het mooiste stukje buitenland van Nederland,” zegt Algra.


De organisatie van dit weekend is in handen van de Jaguar Daimler Club Holland met medewerking van VVV Ameland en Tjeerd Nobel van het Nostalgisch museum in Ballum.

 
Wie de prachtige auto’s wil zien, hier volgt het programma en de route:

Wagenborg zet speciaal voor de 70 klassiekers een extra afvaart in op vrijdag 15 april om 12.30 uur vanaf Holwerd. Zaterdag 16 april om 9 uur starten de Morse-auto’s bij Hotel Amelander Kaap te Hollum. De koffiepauze is tussen10-12.30 uur bij Hotel Nobel te Ballum, daarna wordt er een bezoek gebracht aan Nobels Nostalgisch museum. Tussen 12-13.30 uur lunchen we bij Klein Vaarwater te Buren. Tussen 14.30- 15.30 wordt er een bezoek gebracht aan het Natuurcentrum te Nes, de tocht eindigt in Nes waar van 15-17.30 uur in het centrum door deze auto’s geparkeerd mag worden.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *