Inktvis op strand Ameland

BALLUM – Jutter Harmen Wijnberg vond vanmorgen op het rif, ter hoogte van paal 6, een grote inktvis. Het dier is 35 centimeter lang en heeft tien armen.

Gaat het hier om een pijlinktvis? Die kunnen tot 60 cm lang worden. 

(Er zijn inktvissen die wel 20 meter lang kunnen worden, maar zoiets is in de wateren rond Ameland nog nooit gesignaleerd. Voor zover bekend.)

Mocht iemand weten om welke soort inktvis het hier handelt, dan horen wij het graag.

U kunt mailen naar info@persbureau-ameland.nl

Er kwam een reactie binnen van Ate de Heij.

"Dit is Todarodes sagittatus of kleine kans Illex coïndetii. Het zou prachtig zijn als dit beest naar Naturalis komt of a.s. zaterdag naar de Anemoon-dag in Tiel. Ik wil zo graag weten of deze beesten nu voor het paaien al op het strand komen, dus verdwaald in ondiep water, zie potvissen, of na het paaien, dus afgeleefd en der dagen zat op het stand komen."

Harmen Wijnberg en Ate de Heij hebben inmiddels contact met elkaar om te overleggen wat te doen.

In april 2008 vond Piet Metz een pijlinktvis van meer dan 70 centimeter lang. Bekijk hier de foto. (Even scrollen naar 2 april).

 lees hier ook over Pijlinktvissen op Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *