Column – Pauw (van de TV) met een buikje

HOLLUM – De tweede column van dit jaar gaat over een nieuw restaurant met vriendelijke bediening, mooie entourage, heerlijk eten en een pakkend logo.

Pauw (van de TV) met een buikje

Eerst het helmgras, dan de terrasvuurtjes en daarna door de klapdeur naar Binnen. We, vriendin C en ik, zijn in het nieuwe restaurant Binnen in het centrum van Nes, op de plek waar voorheen De Rede van Nes stond dat weer in de plaats was gekomen voor De Drie Balken. We komen eten en ons tafeltje staat al gereserveerd. Het is leuk om te zien dat diverse tafeltjes zijn bezet: mensen alleen aan een kleintje, enkele groepjes van vier bij het raam en op de verhoging, een paar tweetallen en op de grote lange tafel met de bank erachter staat ook ‘gereserveerd’ . Die eters komen wanneer wij aan ons eerste glas wijn zitten. Wijn, met de B van Binnen. We ontwaren veel Amelanders die vast net als wij het nieuwe restaurant eens willen proberen en de ondernemer een goede start gunnen.

Binnen staat op een ‘daalders plakje’ al zal het wel een paar keer met het kontje moeten schuiven om een eigen kuiltje in het kussen van horeca-Nes te kunnen drukken. Er zijn meer mooie zaken en meer terrassen met vuurtjes. Wij kiezen voor Binnen met de aardige tekst op het krijtbord: ‘Loop gerust eens Binnen’. We gaan een hapje eten en komen vast en zeker nog eens terug voor een lunch en anders wel voor een kopje koffie. Met gratis appelgebak. Dat is nog eens een binnenkomer!

Binnen ruikt van binnen nog naar nieuwigheid. De Afslag hielp met de styling en dat is formidabel gelukt. Stoere materialen, ‘landelijk industrieel,’ zegt Binnen daar zelf over. Mooie lampen, goede stoelen, stevige tafels. Uitgekiende kleuren en een prachtige bar.

We gaan natuurlijk naar Binnen om het exterieur en interieur te bewonderen, maar bovenal om te eten. Binnen doet wat het belooft en serveert heerlijke gerechten (C kiest voor kalfsoester en ik voor kabeljauw) voor een redelijke prijs, aan tafel gebracht door allervriendelijkst, paardestaarthippend personeel. De zelfgemaakte mayonaise is een toppertje en het afsluitende kopje koffie van het merk Bij Onz is bijzonder smakelijk. Wij zijn om, wij houden nu al van Binnen.

Het logo van Binnen, de B in een cirkel, zit meteen in je hoofd. Wie zo’n herkenbaar beeldmerk weet te lanceren beheerst zijn vak. Toch denk ik: “Wat komt me dat bekend voor!” Is dat omdat het zo sterk is, dat het lijkt alsof je het al jaren kent? Dat kan, maar ik twijfel nog. Tot gisteravond. Toen zag ik het opeens, de P van Pauw, in een cirkel verwerkt. Het praatprogramma heeft een logo dat op dat van Binnen lijkt. Of andersom. De B van Binnen is Pauw met een buikje. Jeroen moet er maar gauw eens aan tafel komen zitten: "We gaan beginnen! Bij Binnen!"

Jeanet de Jong

⇒ lees hier ook over Binnen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *