Ingrid de Hoop-Magré overleden

Nes – Er hangt een donkere sluier over Ameland, na het bericht dat Ingrid de Hoop-Magré is overleden.

De echtgenote van burgemeester Albert de Hoop overleed plotseling op donderdag 7 december.

In AmelandInZicht magazine nummer 11 staat een mooi interview met het burgemeesterspaar. In dat magazine staat ook de foto die nu gebruikt is voor het rouwkaartje dat op het eiland in de dorpen is rondgebracht, het kaartje om aan te zeggen dat Ingrid de Hoop-Magré is overleden.

Ingrid vertelt in dat artikel dat ze bij Alberts benoeming tot burgemeester van Ameland, in 2006, afspraken om het samen te doen. Zij als klankbord en sparring partner van haar man. Zo ging ze mee naar KIMO-vergaderingen in het buitenland, de internationale mileuorganisatie waar haar Albert van 2008 tot 2012 voorzitter van was. Ze verdiepte zich in de materie en praatte er na afloop met hem over na. "Ik ben echt betrokken," vertelt ze in dat AmelandInZicht artikel. "Bij m'n man, maar ook bij de problematiek van het eiland in het bijzonder en de Wadden in z'n algemeenheid. Dan moet je wél weten wat er speelt." 

Op het eiland liep ze Rondje Ameland, werd vrijwilliger bij de Kunstmaand en bekwaamde zich in de sportmassage en Oosterse acupunctuur. Sinds 2008 was ze actief als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en trouwde stellen onder haar motto: 'Jullie huwelijk: liefde & kiezen voor elkaar!'. Voor het bruidspaar wilde ze er een ontspannen ceremonie van maken, waar het stel ten volle van kon genieten. Ze was trouwambtenaar met hart en ziel en met heel veel plezier.

Ingrid de Hoop-Magré is 58 jaar oud geworden.

Op de Gemeente Ameland website staat het volgende bericht:

"We zijn vol ongeloof en verdrietig door het plotselinge overlijden van Ingrid de Hoop-Magré, echtgenote van onze burgemeester Albert de Hoop, op donderdag 7 december jl. We leven intens mee met de familie.

De familie heeft aangegeven dat belangstellenden op donderdag 14 december om 11.00 uur welkom zijn in het uitvaartcentrum voor de afscheidsbijeenkomst. Voor gasten van Ameland rijdt er een bus aansluitend op de boot van 8.30 uur vanaf de veerdam in Holwerd naar het crematorium in Marssum. De bus rijdt terug naar Holwerd voor de boot van 15.30 uur. Wanneer u met de bus wenst mee te gaan, kunt u uw naam en het aantal personen invullen op de inschrijflijst in de hal van het gemeentehuis in Ballum (we verzoeken u dit persoonlijk in te vullen en niet telefonisch, per mail of op andere wijze door te geven). U kunt hiervoor op maandag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur en op dinsdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot uiterlijk 15.00 uur terecht in het gemeentehuis. Daarna is opgeven niet meer mogelijk. Vervoer op het eiland vanaf huis naar de boot (en retour) dient u zelf te regelen.

Voor nadere informatie en het correspondentieadres verwijzen we u naar de rouwkaart."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *