Vrachtschip verliest containers boven Ameland

HOLLUM – Afgelopen nacht heeft een vrachtschip boven Ameland een stuk of twintig containers verloren. Dat schrijft Omrop Fyslân op haar website.

Volgens de Kustwacht drijven de containers in de richting van de Waddeneilanden. Ze zouden wel Schiermonnikoog of Borkum aan kunnen spoelen. Dat is gevaarlijk, omdat ze daarbij een drukke vaarroute kruisen. Schepen op die route worden continue door de Kustwacht gewaarschuwd van de aanwezigheid van de containers en het gevaar van een aanvaring. Wat er precies in de containers zit is nog niet duidelijk. Het is niet uitgesloten dat een van de bakken een chemische lading heeft.

De Kustwacht heeft een vliegtuig ingezet om naar de containers te zoeken. Van een deel is de positie bekend, maar andere zijn nog zoek. De politie verzoekt om 112 te bellen mocht u één of meerdere containers signaleren.

Bijgewerkt nieuws – De lading is ongevaarlijk. Een aantal containers is gezonken en de overige drijven richting Duitse Waddeneilanden. De kans is klein dat er op Ameland eentje aanspoelt. Zondag 10 december zijn de eerste containers geborgen.

→ lees hier Containers in zee: tikkende tijdbom

→ lees hier over Noordzee – drukste zeestraat van Europa

lees hier ook over het gevaar van de containers in de zeestraat en de actues van KIMO

→ tik Container in bij ZOEKEN om meer over containers op zee en op strand te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *