Ingezonden – Wat brengt Ameland deze zomer

LEEUWARDEN – Het relatief jonge eiland Ameland in het noorden van Nederland is iedere zomer een populaire trekpleister voor toeristen en dagjesmensen. Ameland heeft met de jaren een eigen cultuurtje en zelfs lokaal dialect ontwikkeld waar nog enkele echte Amelanders dagelijks gebruik van maken. Ameland biedt een variatie aan vermaak zoals het strand, de hoge ruige duinen en gezellige pittoreske dorpjes met ieder een historisch centrum om te winkelen. Afgelopen jaren gedurende de pandemie was het rustig op Ameland wat voor de lokale mensen leuk maar ook minder leuk ervaren werd. Voor degene die van rust houdt was het heerlijk om niet iedere dag die toeristen om de deur te hebben. Ondernemers die van het toerisme leven denken hier anders over. Deze hebben zware tijden beleefd door de forse afname aan inkomsten door de lage opkomst van het toerisme. Inmiddels een nieuw jaar betreden met nieuwe kansen, waarbij het erop lijkt dat de wereld langzaam weer toegankelijk wordt voor toerisme en ondernemers. Met deze tips vindt de toerist zijn weg op het eiland en gaat de reis er succesvol uitzien.

Uniek in zijn soort

Ameland heeft vele dingen te bieden die nergens anders te vinden zijn of misschien in mindere mate van genoten kan worden vergeleken met Ameland. De serene rust die het eiland jou biedt is ongekend. Het eiland heeft het langste strand van het gehele waddengebied met eromheen kleine gezellige gemoedelijke dorpjes met ieder zijn eigen karakter. Evenals de polygon coin uniek in zijn soort is in de crypto wereld, ademt Ameland zoals het op zijn eigen manier doet.

Aanschouw historie

Even weg van het moderne, gehaaste en stressvolle vasteland? Dat kan zeer zeker door een bezoek te brengen aan Ameland. De tradities en oude gewoontes zijn niet alleen voelbaar maar ook te zien door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het maritieme centrum in Hollum. Neem een kijkje bij de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland, waarbij 10 oersterke paarden de reddingboot met volle overtuiging over het strand en door de branding de zee in trekken.

Beleef het eiland vanuit de lucht

Voor wie het zien van het eiland vanaf de grond nog niet genoeg is kan zelfs een stap verder. Het eiland kan namelijk zelfs vanaf een hoogte van drie kilometer bewonderd worden vanuit een vliegtuig. Met hierbij als extra dimensie dat er uit het vliegtuig gesprongen kan worden en een vrije val van maar liefst dertig seconden gaat ervaren. Parachute springen is al jaren een populaire attractie op het eiland en wordt door vele toeristen maar ook hobbyisten gedaan. Voel evenals bij het met winst verkopen van uniswap de adrenaline door je lijf gaan wanneer je op het punt staat uit het vliegtuig te springen.

Hopelijk wordt het deze zomer weer zoals vanouds en mag er weer volop genoten worden van Ameland. Dat iedere bezoeker die Ameland ervaart plezier mag hebben en ongeremd kan genieten, waarbij de ondernemer weer de volledige mogelijkheid krijgt om de bezoeker hierin te faciliteren.

Ingezonden mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *