Ingezonden – Univé Passé

HOLLUM – Tonnie Overdiep reageert op de aangekondigde sluiting van het Univé kantoor in Nes. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Univé Passé

Tot mijn grote schrik ontving ik als klant van Univé een brief waarin men aankondigde dat de winkel op Ameland per 1 juli 2019 gaat sluiten…

De motivatie is dat “we” steeds meer gebruik maken van andere communicatiemiddelen en dat “we” elkaar dus minder zien in de winkel. Ik kan dat niet beoordelen maar ik zie toch regelmatig mensen de winkel bezoeken.

Univé heeft zich destijds via de Amelander verzekeringsmaatschappij “De Onderlinge” weten te vestigen op Ameland. “De Onderlinge” was op coöperatieve leest geschoeid en volgens mij sloot dat indertijd ook goed aan op het toenmalige gedachtegoed van Univé. Univé heeft zich in de loop der tijd ook altijd gemanifesteerd als een verzekeringsmaatschappij voor de eilanders, niet voor niets is denk ik zo’n 80% van de eilanders klant bij Univé.

De dienstverlening is goed en adequaat, de vriendelijke en persoonlijke contacten doen de rest en er bestaat geen drempelvrees voor het betreden van de winkel. Ik heb geen zicht op de financiën van de vestiging op Ameland, maar met zo’n klantenbestand, een eigen pand, kleine personele bezetting, kan ik me niet voorstellen dat er rode cijfers worden geschreven. Nee er zal wel iets anders aan de hand zijn: alles moet groter en centraler, zou me niet verbazen dat de vestiging in Dokkum ook zijn langste tijd heeft gehad…

De coöperatieve gedachte die altijd de drijfveer is geweest van de Amelander “Onderlinge”, bestaat niet meer, het gaat alleen nog maar om het grote geld. Met de smoes dat “we” elkaar niet meer zo vaak zien wordt de deur dicht gesmeten en een paar locale arbeidsplaatsen ter zijde geschoven!

“Univé dichtbij”, hoezo dichtbij?

Nes, Tonnie Overdiep

⇒ lees hier Univé sluit winkel op Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *