Univé sluit winkel op Ameland

NES – Univé sluit haar winkel op Ameland. Vanaf 1 juli stopt de coöperatie haar dienstverlening vanuit het pand aan de Burgemeester Waldastraat in Nes. Op het Waddeneiland is de klantenkring van de winkel altijd al aanzienlijk kleiner dan winkels op het vasteland. Nu de afgelopen jaren het aantal winkelbezoeken terugloopt, lijkt de behoefte van klanten om hun zaken in de winkel te regelen te klein om de winkel in stand te houden. ‘Een signaal om onze service-invulling aan te passen’, aldus Henne Bonestroo, bestuurder van Univé Dichtbij.

De sluiting van de winkel in Nes betekent niet dat Univé’s dienstverlening afneemt, maar simpelweg beter wordt afgestemd op de behoefte van haar klanten. De particuliere klanten die niet op Ameland wonen, maar voor hun vaste vakantieadres op het eiland wel een verzekeringsproduct afnemen geven doorgaans de voorkeur aan om hun zaken steeds meer via de telefoon, e-mail of via de website te regelen. Ook de zakelijke klanten, vooral mkb’ers en agrarische ondernemers, regelen hun zaken voornamelijk telefonisch of online. Nu ook het aantal winkelbezoeken van particuliere Amelanders verder terugloopt de afgelopen jaren, is de vraag naar een fysiek contactpunt volgens Univé te klein om de winkel in stand te houden.

‘Van oudsher is Univé een coöperatieve verzekeraar met een diepgewortelde betrokkenheid op regionaal niveau, die dichtbij haar leden staat. De rol van de winkels is en blijft cruciaal voor dit uitgangspunt’, licht Bonestroo toe. ‘Sommige leden vinden dit onderscheidend voor Univé, anderen communiceren liever via andere lijnen. Door een kritische afstemming tussen ons aanbod en de lokale behoeften blijven we relevant voor onze klanten. Op Ameland kiezen we daarom voor het sluiten van de winkel, om onze klanten hier op persoonlijke manier te bedienen via kanalen waar meer hun voorkeur ligt.’

Toch verdwijnt Univé niet helemaal van het eiland. Volgens Bonestroo betekent Univé’s gewijzigde service-invulling niet dat haar lokale betrokkenheid vermindert. ‘Met bijvoorbeeld De Vogelwacht, de Culturele Ambachtelijke Dag en Triambla blijven we op maatschappelijk, cultureel en sportgebied lokale initiatieven steunen,’ verzekert de bestuurder. ‘Zo is en blijft Univé dichtbij.’

Wat er met het pand gaat gebeuren weet Univé nog niet. "Over de toekomst van het pand is op dit moment nog niets bekend," zegt Wouter Meijering van Univé. Over het personeel op Ameland zegt hij: "Met de medewerkers van Ameland zijn de mogelijkheden besproken binnen onze organisatie. De uitkomst hiervan is dat beide medewerkers niet naar Dokkum meeverhuizen maar buiten Univé hun loopbaan vervolgen."

Vanaf 1 juli kunnen klanten terecht bij de adviseurs in Dokkum, aan de Zuiderschans 10. 

Via Mijn Univé en de Univé app zijn verzekeringszaken digitaal te regelen en anders kunt u bellen naar 088-1815000.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *