Ingezonden – Rôggefeest

HOLLUM – Zorgen om de ontwikkelingen rond Rôggefeest. De Vries uit Hoogeveen klimt ervoor in de pen. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Rôggefeest

Al meer dan 25 jaar viert Ameland op de eerste vrijdag in augustus het Rôggefeest. Al jaren zijn wij ook van de partij. Overdag muziek, theater, kinderspelen. De avond start met een parade met veel dans en muziek, gevolgd door heel veel muziek en gezelligheid in het dorp Nes. Vele toeristen en eilanders genieten hiervan tot diep in de nacht.

Nu hoorden we vorige week op Ameland vreemde verhalen. Er blijkt nu een nieuwe wind te waaien in het bestuur. De parade is vervroegd naar 17.00 uur, om 20.00 uur wil men het dorp leeg hebben. Buiten Nes komt een grote tent met muziek, een soort festival. De naam schijnt zelfs al veranderd te zijn in Rôggefestival. Sommige oud-bestuursleden, ondernemers en eilanders gruwen van deze wending. Wat in jaren is opgebouwd wordt in één jaar afgebroken, vrezen ze. Niemand is om deze wending gevraagd, het wordt er gewoon doorgedrukt. Zelfs ondernemers in Nes zijn boos en steunen het feest niet meer financieel (verschillende gesproken). Bovendien vreest men een grote bende als de muziek is afgelopen. Het publiek trekt dan het dorp Nes in waar niets meer te beleven is. Ze vrezen plunderingen en vernielingen. De vraag is: waarom?

Bert de Vries

Hoogeveen

⇒ lees hier de reactie van Bestuur van 't Rôggefestival 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *