Ingezonden – Red de Sionsberg

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme inzendingen worden niet geplaatst.

Reactie van Red De Sionsberg naar De Friesland-Achmea

De actiegroep Red De Sionsberg werd gisteren benaderd door De Friesland-Achmea voor overleg. De actiegroep heeft hierover overlegd en besloten met onderstaande verklaring te antwoorden.

De zorgverzekeraar De Friesland-Achmea, met miljarden in de spaarpot, is verantwoordelijk voor zorg in de regio NO Friesland. Door het toelaten van de sluiting en ontmanteling van De Sionsberg inclusief de spoedeisende hulp, is een situatie ontstaan die inwoners goede en zelfs cruciale zorg wordt onthouden waardoor levens van patiënten in gevaar worden gebracht. Patiëntenaantallen zijn afgenomen door de negatieve handelwijze van De Friesland-Achmea.

Het ziekenhuis De Sionsberg is verankerd in de samenleving in Noord Oost Friesland. De samenwerking met Nij Smellinghe in Drachten is, onder regie van De Friesland-Achmea, mislukt. Net zo goed als het medisch team nu met een goed plan komt, had De Friesland-Achmea, met het dure KPMG achter de hand, ook al eerder met een goed plan kunnen komen voor het behoud van een economisch rendabele toekomst bestendig ziekenhuis, De Sionsberg. Natuurlijk is hierbij een goede financiële onderbouwing nodig, de specialisten zijn niet gek. De Friesland-Achmea weigert echter serieus naar dit plan te kijken, dat is beschamend!

De actiegroep is van mening dat overleg met De Friesland-Achmea op dit moment geen zin heeft. De actiegroep staat volledig achter de gemotiveerde medische staf van De Sionsberg. De bal ligt nu bij de verzekeraar De Friesland-Achmea. Alleen door een goed akkoord met de medische staf van De Sionsberg over het inkopen van zorg die de medische staf nodig vindt voor De Sionsberg, kan De Friesland-Achmea verdere imagoschade beperken en meewerken aan een goede oplossing voor de toekomst van De Sionsberg. De bal ligt bij De Friesland Achmea, die bewust goede zorg weg laat halen uit de regio. De Actiegroep roept De Friesland-Achmea dan ook op de ontmanteling te stoppen en serieus in te gaan op de plannen van de medische staf. De actiegroep gaat door met de acties die zij in het belang vindt voor een goed 24/7 ziekenhuis in de regio.

Namens Actiegroep Red De Sionsberg

Klaas Martens

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *