Ingezonden – Reactie op Liander

HOLLUM – Johan Kiewiet van AEC reageert op Liander, die zegt: 'Zonneparken alleen nog waar het kan.' Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Reactie op Liander

Ik wil graag een andere kant van het aansluiten van zonneparken belichten en daarmee doorverwijzen naar een artikel op de site van RTV Noord en wat geschreven is door Michel Chatelin. Michel is al jaren commissaris bij AEC.

AEC en de gemeente zijn in overleg met Liander om verbruik en productie van elektriciteit af te stemmen op elkaar. Er zijn bijvoorbeeld 133 hybride warmtepompen bij huishoudens geïnstalleerd. Door die verbruikers niet aan te zetten tijdens piek-vraag en wel aan te zetten als de zon schijnt kun je het elektriciteitsnet balanceren. De eerste gesprekken over dit project gaan volgende week starten.

Eneco, gemeente Ameland en AEC gaan in de Ballumerbocht een nieuw zonnepark bouwen dat half zo groot wordt als die op het vliegveld. Met die stroom gaan we waterstof maken waar biogas van gemaakt kan worden. Zie ook Bareau video's.

Johan Kiewiet AEC

lees hier het stuk over Liander: 'Zonneparken alleen nog waar het kan'

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *