Waddenfonds draagt bij aan schoonmaak Wad

Geplaatst op: 12 juni 2019 - Categorie: Duurzaam & Milieu

LEEUWARDEN - Het Waddenfonds ondersteunt een grote schoonmaakactie van de Wadden met een subsidie van ruim € 28.000,--. Onder de vlag van de landelijke Beach Clean-up Tour organiseert Stichting De Noordzee in samenwerking met de Waddenvereniging acht etappes in het Waddengebied. Tijdens de etappes maken inwoners en andere vrijwilligers stranden en andere delen van het Wad schoon en plasticvrij. De totale kosten van het project Samen voor Schone Wadden zijn bijna € 90.000,--.

Het grootste deel van de etappes in het Waddengebied zal plaatsvinden op de eilanden en dan met name op de zeestranden. Naast het schoonmaken wil de organisatie mensen ook bewust maken van de gevolgen van de plastic soep en lokale netwerken voor het behoud van de Waddenzee versterken.

De recente containerramp, waarbij 342 containers overboord sloegen, heeft veel inwoners van het Waddengebied wakker geschud. Volgens initiatiefnemer Stichting De Noordzee is er een sterke drive bij de bevolking om de eilanden en de kust schoon te houden.
Samen met de Waddenvereniging wordt geprobeerd een actief lokaal netwerk te smeden van betrokken lokale waddenorganisaties, die blijvend aandacht vragen voor plasticvervuiling en in actie komen bij volgende rampen.  

Dossier Zeecontainers

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?