Ingezonden – Oost, West Ameland

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

Oost, West Ameland

De gemeenteraad van Ameland heeft in zijn opperste wijsheid besloten akkoord te gaan met een kunstgrasveld voor de voetbalclub Geel Wit uit Buren. Een meerderheid (VVD, CDA en A’82) vond het verantwoord om zonder vastgesteld beleid over de sportaccommodaties én financiële dekking, in te stemmen met het aanleggen van een kunstgrasveld (€ 385.000), in plaats van een natuurlijk grasveld,

(€ 75.000).

Ameland heeft twee voetbalclubs, dus twee sportveldcomplexen, verdeeld over Buren en Hollum. Al vele jaren wordt getracht deze verenigingen te laten fuseren. Tot nu toe zonder resultaat, de emoties winnen het van rationeel denken, Oost, West zit nog steeds in de genen.

Bij de besluitvorming gaf een raadslid van A’82 alvast een schot voor de boeg; na “a” volgt automatisch “b”, oftewel een verzoek voor een kunstgrasveld op West, moet gehonoreerd worden.

Opent perspectieven, het zou mij niet verbazen dat er op Oost ook een zorgcentrum komt …

Nes,

Tonnie Overdiep

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *