Ingezonden – Nepnieuws

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme inzendingen worden niet geplaatst. Albert van Barneveld was een van de informateurs na de bestuurscrisis die ontstond op 3 april 2017. 

Nepnieuws

Op maandag 8 mei jl. is er op Ameland een nieuwe vorm van nepnieuws opgedoken het zogenaamde selectief geheugenverlies ook wel genoemd halve waarheid.

Deze versie komt vooral voor bij Amelanders die gedurende langere tijd in de politiek actief zijn.

Volgens experts kan deze nieuwe vorm van nepnieuws ernstige schade onder de Amelander bevolking veroorzaken ook wel betiteld als desinformatie.

Een paar voorbeelden waar de Amelanders goed op moeten letten:

  • partijen die beweren dat hun fractievoorzitter geen wethouder mocht worden, zijn vaak vergeten dat hier een reden voor genoemd is. Helaas is men als gevolg van het selectief geheugenverlies vergeten deze reden te vermelden.
  • een partij (laten wij deze partij Calimero-ik ben klein, jullie groot noemen) is twee keer gevraagd in de coalitie te komen. Onder de noemer halve waarheid is men vergeten te vermelden dat men de tweede keer niet eens de moeite heeft genomen te reageren.
  • er zijn partijen die zelfs vergeten zijn dat ze gebeld zijn. Een goed voorbeeld van ernstig selectief geheugenverlies.
  • partijen die gevraagd zijn een minderheidscoalitie te gedogen, zijn spontaan vergeten dat het om kritisch,constructief benaderen ging en niet om gedogen.

En zo zouden wij nog wel even door kunnen gaan.

Oorzaak van genoemde ziektesymptomen zijn vooral wantrouwen,achterdocht en reeds jaren voortwoekerend oud zeer.

Een remedie zou kunnen zijn eens goed in de spiegel te kijken of over de eigen schaduw heen te stappen. Wel echt doen en niet alleen zeggen dat men het doet.

De ultieme oplossing is echter dat raadsleden die langer dan 8 jaar in de raad zitten plaats maken voor jong, fris bloed.

Dit zou echt positief voor Ameland zijn.

Dus doen!!

Het is een seconde voor twaalf.

Albert van Barneveld

 


reacties op Facebook zijn mooi, maar reacties op het Forum Ameland zijn nog mooier. Daar zijn ze later veel beter terug te vinden. Reageren kan hier (inloggen kan ook met social network account)

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *