Ingezonden – Ameland voor iedereen?

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme inzendingen worden niet geplaatst. Tonnie Overdiep benoemt 'Ameland voor iedereen'. Werkt Ameland daar wel hard genoeg aan?

Ameland voor iedereen?

Een aantal jaren terug is in opdracht van de gemeente het project “Ameland voor iedereen” gestart en inmiddels ook afgerond. Het doel van dit project was om Ameland bereikbaar te maken voor iedereen, ook voor mensen met een handicap.

De projectleider kreeg o.a. de opdracht om naast de gemeente ook particulieren te prikkelen en te adviseren om hun objecten en gebouwen toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Gemeente heeft o.a. bushaltes en duinovergangen aangepast, maar ik vraag me af wat er in de particuliere sector is gebeurd. Tot mijn verdriet moet ik bijvoorbeeld vaststellen dat o.a. lang niet alle horecabedrijven voorzien zijn van een voor invaliden bereikbaar toilet, sterker nog sommige bedrijven hebben hun toiletvoorziening op de eerste etage … Gebrek aan ruimte wordt vaak als reden genoemd, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat in veel gevallen het hebben van stoelen en tafels meer doorslaggevend is.

Ameland pretendeert een gastvrij eiland te zijn, maar jammer genoeg (nog) niet voor iedereen!

Nes,

Tonnie Overdiep

 


reacties op Facebook zijn mooi, maar reacties op het Forum Ameland zijn nog mooier. Daar zijn ze later veel beter terug te vinden. Reageren kan hier (inloggen kan ook met social network account)

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *