Fria over Zee en Deining

HOLLUM – Fria, de noordelijke beroepsvereniging van beeldend kunstenaars, maakt dit jaar voor de zevende keer de oversteek naar waddendiamant Ameland. In de zomermaanden juni, juli en augustus exposeren ze op vier locaties werken van verschillende leden. Fria op Ameland is Fria over Zee.

Deining is het thema waar de kunstenaars zich dit jaar door hebben laten inspireren.

Elke kunstenaar heeft daar op geheel eigen wijze uitdrukking aan gegeven middels uiteenlopende materialen en technieken. Werken op het platte vlak en ruimtelijke werken zijn ontstaan door de deining van de kunstenaar en zijn materialen.

Deining staat voor lange zeegolven zonder schuimkoppen. Golven die niet meer onder invloed staan van de wind, die ze veroorzaakte. Deining ontstaat vaak na een storm, waarmee we een sprong kunnen maken naar de andere betekenis ervan; die van onrust en oproer, ruzie, heibel en drukte.

Een thema dat in alles op het leven van alle dag van toepassing kan zijn. Het thema is door de kunstenaars van Fria dan ook weer breed uitgemeten. U treft beelden met deining op het gebied van natuur en gevoelsleven maar ook verwerkt in sieraden en abstracte kunst.

De locaties; Galerie November, Galerie Philadelphia, het Natuurcentrum/ blote voetenpad en Landal Ameland State.

 

Bekijk hier de tentoonstellingen op Ameland.

Staat uw expositie er nog niet bij?

Geef hem dan door via CONTACT

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *