Ingezonden – Het Westerpad

HOLLUM – Tonnie Overdiep schrijft over de verrommeling bij het Westerpad en over verplaatsing van het activiteitenstrand. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Het Westerpad

In de Raad begint men zich zorgen te maken over een verrommeld landschap bij de toegang naar het Westerpad bij Nes. Hier worden regelmatig auto’s geparkeerd door mensen die het Activiteitenstrand bezoeken.

Het is prijzenswaardig dat men zich in de Raad zorgen maakt over het landschap, maar dan kan ik nog wel een aantal plekken rond Nes en Hollum aanwijzen waar het landschap in een veel grotere mate aan het verrommelen is …

Bij het vaststellen van de Strandnota, waar het Activiteitenstrand deel van uitmaakt, is erop gewezen dat er op het Westerpad meer verkeersbewegingen zouden komen. De praktijk heeft dit inmiddels uitgewezen en in eerste instantie geresulteerd in een groot aantal illegaal geparkeerde auto’s bij de duinovergang van het Westerpad. Op verzoek van de Raad tot handhaving, is het probleem opgelost, maar heeft zich verplaatst naar het begin van het Westerpad.

Als Raad moet je jezelf afvragen wat draagt meer bij tot verrommeling van het landschap: geparkeerde auto’s bij de toegang tot het Westerpad of parkeren in het duingebied bij de duinovergang?

Er werd ook geopperd dat men maar moet parkeren op het grote parkeerterrein aan het Verdekspad in Nes. Theoretisch juist, maar praktisch gezien niet, de mens wil nu eenmaal zo dicht mogelijk bij de bestemming parkeren …

Bij het opstellen van de Strandnota heb ik destijds voorgesteld het Activiteitenstrand bij het Jan Sietsespad te projecteren; een mooi strand dat niet “bedreigd” wordt door vergroening, een mooie brede toegangsweg (Jan Sietsespad) en een parkeerterrein!

Wie weet worden mijn dromen nog eens werkelijkheid …

Nes,

Tonnie Overdiep

lees hier over Ergernissen over parkeren bij Westerpad

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *