Ingezonden – Heikel punt

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. Inzendingen die anoniem worden gestuurd worden niet geplaatst. Desgewenst kunnen de stukken wel anoniem geplaatst worden: PA weet wie de schrijver is.

Afgelopen maandag een korte raadsvergadering beluisterd met toch wel een heikel punt;

Het College wil zowel tijdens de Commissievergadering als tijdens de Raadsvergadering mee aan tafel zitten, volgens dhr. IJnsen een stap terug in de tijd. Het dualistische systeem wordt aan de kant geschoven, maar een meerderheid in de Raad (lees de coalitiepartijen) steunt natuurlijk het Collegevoorstel.

Tijdens de verkiezingen van vorig jaar heeft onze “onafhankelijke voorzitter“ al de nodige stappen gezet om ABA, en daarmee bijna een derde van de Amelander bevolking buitenspel te zetten, en met deze laatste actie worden zijn ideeën werkelijkheid.

Dhr. Teuben droeg nog even zijn gebruikelijke steentje bij, door te melden dat Dhr. IJnsen zichzelf steeds meer isoleerde en dat mevrouw Marinus het weer eens niet snapte.

Al met al een leerzame korte avond, waarbij het misschien een idee is om nu de nieuwe indeling van de Raadszaal nog niet bekend is, (er zal geschoven moeten worden) de fractie van ABA en de PvdA te vragen plaats te nemen op de publieke tribune, zodat het College alle ruimte krijgt zonder hinderlijke vragen en opmerkingen hun plannen door te voeren en daarmee een groot deel van de Amelander bevolking bewust buitenspel te zetten.

Het zal de eensgezindheid op ons eiland en daarmee de wil om er met elkaar iets van te maken (denk bijv. aan de ouderenzorg) zeker niet ten goede komen, maar dat is van latere zorg moeten we maar geloven.

Als vaste luisteraar van de vergaderingen misschien niet zo leuk, maar politiek is soms ook niet meer leuk.

Een tribuneklant.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *