RSS
Zoeken

Ingezonden - Reactie op Liander

Geplaatst op: 12 juni 2019 - Categorie: Duurzaam & Milieu

HOLLUM - Johan Kiewiet van AEC reageert op Liander, die zegt: 'Zonneparken alleen nog waar het kan.' Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Reactie op Liander

Ik wil graag een andere kant van het aansluiten van zonneparken belichten en daarmee doorverwijzen naar een artikel op de site van RTV Noord en wat geschreven is door Michel Chatelin. Michel is al jaren commissaris bij AEC.

AEC en de gemeente zijn in overleg met Liander om verbruik en productie van elektriciteit af te stemmen op elkaar. Er zijn bijvoorbeeld 133 hybride warmtepompen bij huishoudens geïnstalleerd. Door die verbruikers niet aan te zetten tijdens piek-vraag en wel aan te zetten als de zon schijnt kun je het elektriciteitsnet balanceren. De eerste gesprekken over dit project gaan volgende week starten.

Eneco, gemeente Ameland en AEC gaan in de Ballumerbocht een nieuw zonnepark bouwen dat half zo groot wordt als die op het vliegveld. Met die stroom gaan we waterstof maken waar biogas van gemaakt kan worden. Zie ook Bareau video's.

Johan Kiewiet AEC

lees hier het stuk over Liander: 'Zonneparken alleen nog waar het kan'

 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?