Ingezonden – Ameland, kom in actie 3

HOLLUM – Hans Hoogendijk klimt voor de derde maal in korte tijd in de pen. Waarom hoort men op Ameland niks over het vaccineren van Amelanders op het eiland? Op de Caribische eilanden start met half februari. Waarom hier niet? Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Ameland, kom in actie 3

Een mededeling van de Rijksoverheid van 03-02-2021: ”Het Caribisch gebied van het koninkrijk is op stoom om zoals gepland rond 15-02-2021 te starten met de vaccinatie tegen Covid-19. Het RIVM heeft de eerste zendingen gereed… Alle volwassenen komen in aanmerking… Voor het begin van het orkaanseizoen moet de campagne afgerond zijn…”.

Zes eilanden, een uurtje of tien vliegen hier vandaan. Dichterbij, een half uurtje rijden van Leeuwarden en ongeveer even lang varen liggen vier andere eilanden, deel uitmakend van datzelfde koninkrijk. Enkele weken geleden heb ik op deze plaats de bestuurders van dit eiland gevraagd open en helder te communiceren over hun inspanningen om ook de bewoners van de ouwe pôlle in aanmerking te laten komen voor een snelle vaccinatie. Vooral omdat wij net als de Caribische eilanden volledig afhankelijk zijn van het toerisme en dus fysiek en materieel uitermate kwetsbaar zijn. Verder dan de wekelijkse oproep in het infoblaadje om handen te wassen en anderhalve meter afstand te bewaren heeft dit niets opgeleverd. Ook de raadsleden hullen zich in stilzwijgen. Is het niet al lang de hoogste tijd om enkele kritische vragen aan het college van b. en w. te stellen?

Op de Antillen willen ze iedereen gevaccineerd hebben voor het orkaanseizoen begint. Wat dat met Covid te maken heeft is mij overigens een raadsel. Orkanen blazen huizen en hutjes om, maar ik heb nog niet een Nederlandse “expert” gehoord die beweerde dat met een orkaan Covid van Florida naar de Antillen komt. Maar dit terzijde.

Daar vrezen ze een orkaan, wij staan voor een invasie van toeristen en niemand maakt mij wijs dat daar geen mensen bij zijn die de Britse variant van het virus dragen.

Een klein jaar geleden riep burgemeester Leo Pieter Stoel potentiele gasten op thuis te blijven, omdat het eiland te kwetsbaar was. Nu hebben we te maken met een veel besmettelijker variant en horen we niets van diezelfde burgemeester. Misschien wordt er in Ballum een ei bebroed, maar zoals het er nu naar uitziet kan dat hooguit een windei zijn en dan zit je nog wel even.

Ik maak mij zorgen. Niet alleen voor mijzelf, maar voor het grote deel van de Amelanders dat de 65 ruim gepasseerd is.

Hans Hoogendijk

⇒ Lees hier Kom in actie 1

⇒ Lees hier Kom in actie 2

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *