Informatieavond woningisolatie In Hollum

NES – De Amelander Energie Coöperatie organiseert een informatievond over woning isolatie met als doel om Amelanders te helpen met energiebesparing. Deze avond is voor iedereen en deze actie is dus ook voor mensen die geen klant zijn van AEC. Het programma van deze avond is als volgt:

  1. Opening door AEC
  2. Uitleg door  specialisten op het gebied van  spouwmuur isolatie,  vloer isolatie, dubbel glas en dakisolatie.
  3. Uitleg van gemeente Ameland over subsidie mogelijkheden
  4. Beantwoording van alle vragen.

AEC: "Als er genoeg belangstelling is voor woningisolatie kan een isolatiebedrijf alle woningen in een aaneensluitende periode isoleren en op die manier kostenbesparend werken omdat wordt bespaard op de kosten van de overtocht en de verblijfkosten op Ameland.

Met de isolatie is een gemiddelde investering gemoeid van 2.000 euro tot 5.000 euro, afhankelijk van het type woning en de ouderdom ervan. Een realistische terugverdientijd van de investering is ongeveer 3 tot 5 jaar. De gasrekening kan met ongeveer 30% gaan dalen. Naast dit financiële voordeel ontstaat er meer comfort in het huis doordat de muren en eventueel de vloeren niet meer zo koud zijn. Dit alles met instandhouding van een goede ventilatie in de woning. Een bijkomend voordeel is de mogelijke waardestijging van de woning door de isolatie. Het huis scoort beter in de energiewaardebepaling. De gemeente Ameland helpt met de subsidieaanvraag."

Donderdag 16 januari 20:00 uur

Ons Hol in Hollum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *