Windmolenpark boven Ameland

DEN HAAG – Wat het kabinet betreft mag er een windmolenpark boven Ameland komen. Het kabinet wees twee nieuwe gebieden aan. De eerste is voor de 'Hollandse Kust' en de tweede is 'Ten noorden van de Waddenzee', feitelijk ten noorden van de Waddeneiland, Ameland. Dat staat in een nota van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken.

Buiten 12-mijlszone

De windmolenparken komen volgens dit plan niet binnen maar buiten de 12-mijlszone te liggen. De molens staan minstens 22 kilometer van de kust. 'Hollandse Kust' heeft een oppervlakte van 1225 vierkante kilometer en "Ten noorden van de Waddenzee' van 200 vierkante kilometer. Er komen ongeveer duizend offshore windturbines van 120 tot 150 meter hoog. 

Adverteren op PADe uitkomsten van een studie naar windmolens binnen de 12-mijlszone volgen nog. Dat is nog met dit kabinetsbesluit nog niet van de baan.

>>> lees hier meer over windmolens op zee en bekijk de kaart

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *