Informatieavond de Nieuwe Stelp op 10 september 

NES – Op dinsdag 10 september vindt een bewonersavond plaats over de Nieuwe Stelp. Tijdens deze avond presenteren de architecten van 19 Het Atelier de gebiedsvisie voor de omgeving van Ons Hol en peilen ze hoe de Amelanders hierover denken. De reacties zijn van belang voor behandeling van de gebiedsvisie in de raad, later dit jaar. De avond wordt gehouden in de Burgemeester Waldaschool in Nes en begint om 19.30 uur. De avond is voor alle bewoners van Ameland.

Bij het opstellen van de gebiedsvisie is de ontwikkelgroep nauw betrokken, met daarin diverse gebruikers van de locatie, de dorpsbelangen en de Kwadrantgroep. In juli heeft al een presentatie in de raad plaatsgevonden. De formele behandeling in de raad is gepland voor november. Diverse leden van de ontwikkelgroep zullen aanwezig zijn op 10 september.

Intussen legt de Kwadrantgroep de laatste hand aan de zorgvisie en de vertaling daarvan naar een woonconcept. Nadat de raad zich heeft uitgesproken over de gebiedsvisie, kan de architect het ontwerp verder uitwerken, rekening houdend met de zorgvisie en het woonconcept.

Voorafgaand aan de bewonersavond van 10 september overlegt de gemeente ook nog met de groep ‘De Stelp op de Stelp’ die voorstander is van nieuwbouw op de huidige locatie. De werkgroep kwam deze zomer met een alternatief plan en de leden van de werkgroep zijn begonnen met het ophalen van handtekeningen van eilanders die De Stelp ook op De Stelp willen houden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *