Ameland Vertel! op eerste Noordelijke Verteldag

EASTEREIN – Vertelgroep Ameland Vertel! was met zes van haar tien leden aanwezig op de eerste Noordelijke Verteldag op het terrein van Het kleine Paradijs in Easterein.

Zo’n 40 vertellers uit het noorden van het land kwamen samen om aan elkaar te vertellen en om een storyslam te houden, een soort vertelwedstrijd. Alles in het teken van vertellen en van elkaar leren.

De zes vertellers van Ameland Vertel! vertelden op het Waterterras aan hun collega-vertellers over Rixt van het Oerd. Gerry Oud vertelde als Rixt, Dimphy Timmers overzag het Oerd vanuit de positie van de maan, Jeanet de Jong was een kôb, een meeuw, die haar eieren kwijt was geraakt aan Rixt, Peter van Noort was een Duitse kapitein die boven Ameland op de klippen liep door toedoen van de heks van het Oerd, Aukje van Dijk vertelde als de dominee, die zich bekommerde om de oude vrouw en tenslotte vertelde Tzeitl Locher als de zee, de zee die er het eerste was en het laatste zal zijn.

Wilt u ook genieten van een verhaal of een selectie van verhalen door Ameland Vertel! ?

Neem dan hier een kijkje en neem contact op met Dimphy Timmers.

Op 15, 16 en 17 november organiseert Ameland Vertel! het Wadden Vertel Festival, waar alle vertellers hun verhaal zullen en waar ook vertellers van andere Waddeneilanden zijn uitgenodigd om in hun dialect te vertellen.

Kijk voor het Wadden Vertel Festival op www.waddenvertelfestival.nl, ook te volgen via Twitter (WaddenVertelFestival en #WVF2019), Facebook (AmelandVertel) en Instagram (waddenvertelfestival).

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *