Influencer van Ameland

BUREN – Hij is de influencer van Ameland, kwam al meer dan 50 keer met z’n hoofd op televisie en heeft bijna 10.000 volgers op Twitter. Richard Kiewiet uit Buren heeft er wel lol in om mooie plaatjes van het eiland te posten. Hij woont in een mooie omgeving en is vrijwel dagelijks in de natuur van het eiland te vinden. Daar vindt hij het grootste deel van zijn inspiratie voor zijn Twitterposts.

Mooie luchten, hond Rox op een duin, een bankje met uitkijk, regenbogen en zeehonden. Het zijn een paar onderwerpen die steeds terugkomen in Kiewiet zijn tweets. En de volgers genieten mee. Regelmatig gooit hij er zijn mening tussendoor, pikt hij nationale of internationale politiek op waar hij wat van vindt. Ook dát post de voormalig natuurbeheerder. Hij laat het mooie van het eiland zien en vergeet daarbij niet hier en daar voorlichting te geven of de vinger op de zere plek te leggen. Hij laat net zo goed een bobberende zeehond zien als een dood exemplaar waar de ogen al zijn uitgepikt. Het hoort er wat hem betreft bij, het is onderdeel van de natuur, van de circle of life. Zo staat Kiewiet erin en omwille van zijn volgers past hij zijn visie niet aan.

Kiewiet begon in juli 2010 op Twitter. Op vrijdagmorgen 8 januari 2020 om 12:00 uur staat @richardtkiewiet op 9.921 volgers en is hij de twitteraar van Ameland met de meeste volgers. Wanneer hij de 10.000 aantikt? Wij van PA houden hem in de peiling!

in het filmpje van Ameland Vandaag hoort u van Richard Kiewiet hoe het zo gekomen is en wat zijn bedoeling met het account is. 

abonneer op YouTube kanaal Ameland Vandaag en mis geen filmpje meer

waardeer het filmpje met een 'duimpje op' als u het leuk vindt

bij 'reacties' kunt u uw reactie schrijven; u krijgt antwoord op uw reactie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *