Inbrekersbende aangehouden

GRONINGEN – Met de aanhouding van drie mannen en een vrouw (20, 22, 24 en 29 jaar) uit Veendam en Groningen heeft de politie zeker tientallen inbraken opgelost, waaronder die op Ameland van. (Zie de twee berichten op 19 juli 2012 over Diefstal en Gevaarlijk rijgedrag).

Bij een doorzoeking werden ook de nog vier vermiste beelden uit de beeldentuin van Fontana in Bad Nieuweschans teruggevonden. 

Aanleiding

In de nacht van dinsdag 16 of woensdag 17 april werden 13 bronzen beelden uit de beeldentuin gestolen. Direct na de diefstal stelde de politie een uitgebreid onderzoek in. Daarbij werden negen gestolen beelden in een pand aan de Nieuweweg in Groningen aangetroffen. Er werden toen geen aanhoudingen verricht.

Forensische sporen

Het onderzoek werd door de afdeling zware zaken van de recherche intensief voortgezet. Door gedegen recherchewerk en forensische sporen kreeg de recherche zicht op de inbrekersbende. Uit het onderzoek bleek dat de bende vermoedelijk verantwoordelijk was voor meerdere inbraken op Ameland, Buitenpost, Oostwold en in de Stad Groningen. De inbrekers hadden het vooral voorzien op luxe artikelen, geld en kluizen.

Vervolgonderzoek

Op basis van het vervolgonderzoek werden dinsdagavond vier verdachten op verschillende locaties in de Provincie Groningen aangehouden door een aanhoudingseenheid. Bij vier doorzoekingen in o.a. Wedde en Groningen werden twee vuurwapens, hoeveelheden soft- en harddrugs, schilderijen, geld, computerapparatuur en de nog vier vermiste beelden aangetroffen. De gestolen goederen werden in beslaggenomen.

Ingesloten

De verdachten werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Zij zullen de komende dagen uitgebreid door de recherche worden gehoord. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Bron: Politie Groningen/ Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *