Huub van Noorden wint Vuurtorentrail Ameland

VOORTHUIZEN – Huub van Noorden uit het Zeeuwse ’s-Heer Abtskerke won in 5:08:04 de Ultra 60 kilometer Trail afstand tijdens de 6e editie van het Salomon Vuurtoren Festival op Ameland, de Vuurtorentrail. Parcoursrecord staat nog altijd op naam van Pascal van Norden in 4:28:31. Diverse topatleten uit de trailrun wereld waren vertegenwoordigd tijdens de Vuurtorentrail Ameland.

De dagen voorafgaand van het evenement kende woeste omstandigheden door dagenlang achtereen slagregens. Het was een ware strijd voor de parcoursbouwers van Cairn Trails & Adventures, de organisatie achter de Vuurtorentrail. Vooral de doorsteek van de kwelder naar de Kooiplaats was tot een dag voor de start ongewis. Vanaf zaterdagmiddag wijzigden de omstandigheden dermate positief dat het parcours voor alle afstanden optimaal inzetbaar was. Afgelopen vrijdag werd door de organisatie al wel de Massastart op het strand geannuleerd en omgezet naar de vertrouwde start op het Zwanenplein in Hollum, de passage voor The Sunset langs is zo smal geworden dat het onverantwoord zou zijn hier honderden deelnemers tegelijk voorbij te stuwen.

Ruim 1200 deelnemers gingen van start op de diverse afstanden zaterdag en zondag met de stoere Onder de vuurtoren Kidstrail als aftrap. Ruim 90 toekomstige atleetjes gingen in stromende regen van start.

Beste vrouw op de Ultra 60 was de zeer sterke ultra atleet Irene Kinnegem uit Voorschoten in 5:20:00. Tweede dame was de Friese wegatlete Hinke Schokker uit Eastermar op ruim 45 minuten in 6:05:55. Derde dame werd Margot Baars uit Houten in 7:35:45.

Jort van Zutphen, de Friese triatleet uit Weidum, veroverde een knappe tweede plaats op de Ultra 60 km in 5:16:40 en Sander Turnhout uit Nijmegen finishte als derde in 5:29:57.

op het filmpje is de Kids Trail te zien. Op Ameland Vandaag – te vinden via de banner van YouTube, hier rechtsboven – staan nog een paar filmpjes van de Vuurtorentrail Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *