Zakelijke overwinning Geel Wit op Nicator

LEEUWARDEN – Geel Wit heeft een zakelijke overwinning behaald op hekkensluiter Nicator. De Amelanders wonnen met 1-3 in Leeuwarden. Ze werden in het zadel geholpen door een treffer in de eerste minuut. Jurjen Metz werd in het strafschopgebied gehaakt, waarna Bente Bonthuis van elf meter raak mocht schieten.

Wie zou denken dat Geel Wit zou doordrukken kwam bedrogen uit. Ook het slechte veld en de veel fluitende scheidsrechter hielpen niet mee om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken.

In de tweede helft verdubbelde Jurjen Metz de voorsprong. Geel Wit leek de overwinning binnen te hebben, maar vlak voor tijd scoorde Silas van Dijk namens de thuisclub de aansluitingstreffer. Toch sloot Geel Wit af met een marge van twee treffers. Een hoekschop van Bente Bonthuis werd weggewerkt door een Nicator-speler, maar die schoot de bal tegen Sander Graafsma die zo op gelukkige wijze scoorde.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Djerry Spoelstra (Kayan Kiewiet, 46’); Jan Ytsma (Siard Bonthuis, 80’), Christian Molenaar (Sander Graafsma, 70’), Christian Smid; Bente Bonthuis, Danny Metz, Jurjen Metz.

Doot: Koos Molenaar