RSS
Zoeken

Vuurtorentrail schenkt aan reddingboot

Geplaatst op: 17 maart 2019 - Categorie: Sport & Evenement

Joop de Jong, Robin Kinsbergen en Joshua Kinsbergen - Foto Vuurtorentrail Ameland

HOLLUM – De organisatie van de Vuurtorentrail heeft 1157 euro geschonken aan Stichting Paardenreddingboot Ameland. Het hardloopevenement, dat afgelopen weekend op Ameland plaatsvond, kreeg het bedrag bij elkaar door donaties van deelnemers. Het bedrag werd aangevuld met een deel van de toegangsprijs van de presentatie die Robin Kinsbergen hield over trailrunnen. Kinsbergen is zelf een ultra trailrunner en organisator van Vuuurtorentrail Ameland.

De cheque met het mooie bedrag werd overhandigd aan Joop de Jong, directeur van de Amelander Musea, waar ook Stichting Paardenreddingboot onder valt. Als dank voor het mooie gebaar mochten de deelnemers aan de Vuurtorentrail gratis naar het Maritiem Museum in Hollum, waar het verhaal over de paardenreddingboot wordt verteld. Robin Kinsbergen overhandigde de cheque samen met zijn zoon Joshua (11), zijn rechterhand bij het organiseren van de trailrun op het eiland.

Bij elk evenement dat Kinsbergen organiseert zoekt hij een gepast goed doel. Dat kan zijn Stichting Hulphond, Pink Ribbon, Bijenhulp of, zoals dit jaar, de paardenreddingboot. Hij werd op het spoor van die stichting gezet door supermarktman Douwe Bakker, zelf voerman en vrijwilliger. De paardenreddingboot wordt met vrijwilligers draaiende gehouden en een extra donatie helpt bij het instandhouden van de traditie.

Trailrunnen is hardlopen in de vrije natuur en de ultra trailrunner loopt afstanden die meer zijn 42,195 kilometer, langer dan de marathon. Vuurtorentrail Ameland is een weekend in maart, met trailruns voor kinderen, met honden (Cani Trail) en met verschillende afstanden. Het programma op Ameland voorziet in trails van 6, 12, 18 en 35 kilometer en de Ultra Vuurtorentrail over een afstand van 60 kilometer voor individuele lopers en in estafettevorm.

Vuurtorentrail Ameland is een jaarlijks terugkerend evenement, dat in 2014 voor het eerst plaatsvond.

bekijk hier de foto's die Anja Brouwer van het evenement maakte

lees hier meer over Sportief Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?