Hotel Amelander Kaap afgebroken en herbouwd

HOLLUM – Hotel Amelander Kaap in Hollum wordt afgebroken en opnieuw weer opgebouwd. Het nieuwe hotel krijgt 120 kamers is het plan, tegen 40 in het huidige hotel uit de Fletcher-keten. Fletcher verkoopt het gebouw aan Kontour, het vastgoedbedrijf dat meer projecten op Ameland heeft uitgevoerd en nog heeft lopen. Het plan werd afgelopen week voorgelegd aan de Vereniging van Eigenaren van appartementen in de Amelander Kaap.

Aan de rechterzijde van het hotel worden twee nieuwe blokken gebouwd met in totaal 60 appartementen. Het gebouw wordt 12 meter hoog, niet hoger dan nu. De golfgarage, op de noordzijde van het terrein, verdwijnt en Kontour heeft plannen met De Kleine Kaap, het huis aan de Oosterhiemweg. Dat pand wordt erbij gekocht.

In ‘De Kaap’, zoals het hotel kortweg op Ameland genoemd wordt, komt weer een zwembad. Zolang dat nog niet klaar is blijft het huidige zwembad van het hotel in gebruik. Ook zouden er plannen zijn voor wellness voorzieningen.

Uitvoering van de plannen van sloop tot herbouw staat voor 2021 tot 2023 in de Kontour-agenda.

Jaap de Vries is VVE-lid en hij is niet goed te spreken over de plannen; hij vindt de nieuwbouw veel te massaal. De Vries weet dat veel appartementeigenaren er zo over denken.

Deze zomer gonsde het al van de geruchten over de veranderingen bij het hotel. Op 29 augustus weersprak Cindy van Driel van Fletcher Hotels dat ‘De Kaap’ verkocht zou zijn. Bij Fletcher was daar niets over bekend, meldde marketing medewerker Van Driel. “Het hotel is niet verkocht en Fletcher Hotels blijft dit hotel exploiteren.” Inmiddels is duidelijk dat het hotel wél verkocht gaat worden en dat Fletcher het terug gaat huren voor de exploitatie. Fletcher verwierf het hotel in 2005, dat in 1987 de deuren opende als hotel d’Amelander Kaap. Fletcher maakte daar Amelander Kaap van.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *