Hortus Vocalis zingt op Ameland

HOLLUM – Kamerkoor Hortus Vocalis komt in het weekeinde van 17 tot 19 mei naar Ameland. Het is een repetitieweekend voor het vocaal ensemble en op zaterdagavond 18 mei geven de zangers een klein concert in de hervormde kerk in Hollum. Een van de zangers van Hortus Vocalis is Christa van Ligtenberg, die van 1994 tot 2008 op Ameland woonde en destijds zong in het vocaal ensemble van het eiland: Vocalis. 

Hortus Vocalis

Het vocaal ensemble Hortus Vocalis fungeert als een visitekaartje van Collegium Vocale Fryslân. Het wil zich onderscheiden door bijzondere programmering, waarbij het repertoire zich uitstrekt van de middeleeuwen tot heden met een voorkeur voor het heden. Vooral de combinatie oude muziek met muziek uit deze tijd is voor het ensemble erg aantrekkelijk. In de programmering wordt gestreefd naar concerten met een extra dimensie: bijzondere locatie, bijzondere begeleiding, toegevoegde elementen zoals dans, poëzie en of beeldende kunst. Het ensemble heeft een vaste bezetting van 18 zangers en werkt projectmatig.

Klavertje Vier Klassiek

  • 18 mei 2019
  • Hervormde kerk in Hollum
  • 20:00 uur
  • Vrije toegang en vrijwillige bijdrage
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *