Horizontoer 2019

NES – Horizontoer komt weeer naar Ameland. Horizontoer is een varend muziek- en theaterfestival dat dit jaar haar 31-jarig bestaan viert. Dit unieke festival is een podium voor gevestigd en aanstormend muzikaal en theatraal talent. De Horizontoer-vloot heeft festivalgangers, artiesten en de organisatie aan boord en doet van 2 t/m 11 augustus 2019 de vier grootste Waddeneilanden aan.

Het festival trapt op vrijdag 2 augustus op de Nieuwe Willemskade in Harlingen af door in samenwerking met het Brouwdok haar talent te presenteren. Horizontoer is een bijzonder festival omdat je als festivalganger mee kunt varen. Het boeken van een ticket verzekert bezoekers van een unieke festivalvakantie. Je maakt het festival voor en achter de schermen mee. Aan boord van je schip, uitwaaiend aan het strand en zwetend op de dansvloer voel je je de koning(in) van het Wad. Daarnaast verrast het festival de eialnders en eilandbezoekers met gratis optredens in de wonderschone cafeetjes en pleintjes van de Waddeneilanden.

Naast dat het een unieke ervaring is om de Horizontoer festivalvakantie mee te maken, ondersteun je als festivalganger ook cultuur in Nederland. Álle mensen die meewerken aan dit unieke evenement doen dit op vrijwillige basis omdat zij een warm hart bijdragen aan deze vorm van festival vieren. Geen grootschalige pleinen met massa’s mensen maar pure liefhebbers van theater en muziek op een meer intiem niveau.

Muziek en straattheater

De programmering van dit festival biedt een podium voor aanstormend talent, is divers en gericht op een breed publiek. In voorgaande edities gingen o.a. Eefje de Visser, Janne Schra, Judy Blank en Emil Landman mee. Het festival heeft een samenwerking met de Grote Prijs van Nederland. Dit jaar vaart de nog vast te stellen winnaar van 2019 mee. De winnaar van vorig jaar, Glenn Foreman, is dit jaar de lead zanger van de speciaal opgerichte Horizontoer coverband.

Niet alleen in de café’s op de eilanden zal het los gaan maar Horizontoer zal het publiek ook verwonderen, ontroeren en verrassen op straat met toonaangevende, internationale straattheater acts. Zo gingen vorig jaar het internationaal straattheater gezelschap Close-Act mee met hun act Saurus. Youri & Marie speelden hun moderne dansvoorstelling tussen de terrasstoelen en meervoudig Nederlands kampioen jongleren Marco Bonisimo hield alle ballen in de lucht.

De programmering voor 2019 is nog vol in ontwikkeling en belooft ook dit jaar weer van niveau te zijn. Horizontoer heeft namelijk een naam hoog te houden als het gaat om de kwaliteit van haar artiesten. Volg Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Serendiep

Nieuw dit jaar is een unieke samenwerking met de Spullenmannen. Dit theatergezelschap uit Amersfoort zal dit jaar met hun theaterschip Serendiep meevaren waar zij een heus podium aan boord hebben om intieme voorstellingen te verzorgen tot 50 bezoekers. Het toevoegen van Serendiep aan de Horizontoer vloot is daarmee uniek te noemen: 5 oudhollandse platbodems + 1 volledig gerenoveerd en omgebouwd vrachtschip als podium die een groot gezelschap van cultuurliefhebbers langs de vier grootste Waddeneilanden vaart.

Praktisch

  • Wanneer 2 augustus – Harlingen
  • 3 & 4 augustus – Texel
  • 5 & 6 augustus – Terschelling
  • 7 & 8 augustus – Vlieland
  • 9 & 10 augustus – Ameland

Te boeken via : http://www.horizontoer.nl/vaar-mee

Facebook : https://www.facebook.com/Horizontoer/

Instagram : https://www.instagram.com/horizontoer/

Horizontoer op Ameland

Horizontoer is vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus op Ameland en zal optredens verzorgen op hoofdzakelijk twee locaties: Nes en op de Horizontoervloot in de jachthaven. De programmering start ’s middags rond 14:00 uur met theateracts gefocussed op winkelend publiek, familie en kinderen. Later op middag en ’s avonds wordt dit uitgebreid met cabaret en optredens van singer songwriters & bands. Dit wordt doorlopend geprogrammeerd in de deelnemende horeca tot 02:00 uur ’s nachts en op het Kerkplein tot 01:00 uur. De volledige programmering staat online op Horizontoer.nl en zal voorafgaand aan de aankomst dmv een programmaboekje in Nes worden verspreid. 11 augustus vertrekt de vloot vroeg in de ochtend naar Harlingen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *