Ingezonden – Rôggefestival

HOLLUM – Zorgen om de ontwikkelingen rond Rôggefeest. De Vries uit Hoogeveen klom ervoor in de pen, bestuur Rôggefestival reageert. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Rôggefestival

Via diverse kanalen merken wij dat er nog een hoop onduidelijkheid is omtrent het vernieuwde Rôggefeest: het Rôggefestival. Daarom willen wij iedereen via deze weg uitgebreid informeren om alle onduidelijkheden en de eventuele onrust weg te nemen.

Intro

Om te beginnen hebben wij als organisatie van een feest in de dorpskern te maken met heel veel belanghebbenden. Denk hierbij aan de gemeente, horeca, winkels, inwoners, toeristen/ dagjesmensen, de Rôggefeest bezoeker en uiteraard wij als organisatie. Deze belangen zijn soms tegenstrijdig. Wij steken hier altijd veel energie en tijd in om een middenweg te vinden. Hierdoor vielen we iedere keer terug op het reeds 32 jaar bestaande concept van het Rôggefeest. Zwart wit gezegd: de organisatie van ’t Roggefeest doet ’t middagprogramma en de parade en de horecazaken het avondprogramma en horeca.

Waarom dan deze verandering?

We zien simpelweg een terugloop in bezoekers en dagjesmensen. Doorgaans is een straatfestival gratis, dit wordt dan veelal gefinancierd door subsidies en eigen horecavoorzieningen. Dit is bij ons niet het geval, wij krijgen een minimale subsidie en zullen de rest zelf moeten financieren. Dit realiseren wij met sponsoring van verschillende ondernemers en betrokkenen die de stichting een warm hart toedragen. Daarnaast heffen wij entreegelden. Om jaar op jaar een goed programma neer te kunnen zetten, wat ieder jaar duurder wordt, moet er simpelweg meer geld binnenkomen.

Vorig jaar hebben wij een enquête gehouden in Nes en de bewoners gevraagd naar hun ervaring met de huidige opzet van ’t Rôggefeest. Over het algemeen een positief geluid. Maar met name het avondprogramma geeft overlast. Onze conclusie was dan ook, we behouden het middagprogramma en de parade zoals die bestaat en we geven het avondprogramma een nieuw input. Wij als bestuur willen namelijk dat ’t Rôggefeest behouden wordt!

Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk en we stoppen er als vrijwilligers allemaal een hele hoop vrije tijd en energie in om voor Ameland, haar gasten en iedereen die hiermee betrokken is een geweldig feest neer te zetten. Waarbij de bezoeker voor ons op nummer 1 staat.

Om deze “hoofd” redenen hebben wij besloten de regie volledig in eigen hand te nemen en een feest voor alle leeftijden en groepen neer te zetten. Daarnaast is en blijft ons streven ook nog altijd om het dorp overdag entree vrij te maken. Na een peiling onder de ondernemers van Nes, om dit met ons te dragen, is gebleken dat het dit jaar niet mogelijk is om de entreeheffing in het dorp af te schaffen.

De nieuwe opzet

We gaan dit jaar van start met een Rôggefestival, een kwalitatief goed feest van ’s morgens 11:30 – 1:00 uur ’s nachts.

Dit houdt in dat overdag de dorpskern is afgesloten van 10:00 uur -19:00 uur. Vanaf 11:30 uur is de officiële opening door het gehele dorp en op festivalterrein, daarop aansluitend starten de acts en activiteiten in het dorp en festivalterrein. De concrete invulling hiervan komt zo snel mogelijk op onze website en facebook. Dit gaat non-stop door tot 16:30 uur waarbij u van 17:00 tot 19:00 uur onder het genot van een hapje en drankje kunt genieten van de Rôggeparade. Concluderend dat de invulling van het dagprogramma en de parade niet zal afwijken van voorgaande edities. Na de parade starten we op het festivalterrein met de avond invulling. Vanaf dit moment is het dorp weer vrij toegankelijk, maar de sfeer van de dag zal zeker nog blijven hangen.

Van 17:00 tot 18:30 zal het festivalterrein even “gesloten” zijn omdat wij als bestuur alle aandacht leggen op het hoogtepunt: “de Rôggeparade”.

19:30 uur gaan we meteen non-stop los met live muziek op de twee grote podia. Daarnaast vindt u op het festivalterrein Sonnema Beach bar en de jongens van Housevibes. Ook zullen er eet- en drinkgelegenheden zijn. Hierdoor is er voor iedereen voldoende aanbod. Op de hoofdpodia spelen grote namen als: MR Wallace, Davina Michelle, Van Dikhout, Kenneh en onze eigen jongens van Timmy the Moocher.

Conclusie

Wij begrijpen als organisatie enorm goed dat verandering ook een hoop stof doet opwaaien. Voor ons als organisatie is dit ook enorm spannend, maar we zetten alles op alles om ook de eerste editie van ’t Rôggefestival onvergetelijk te maken. Ondanks de verschillende reacties die wij mochten ontvangen op de nieuwe plannen loopt de voorverkoop hard. Hebben jullie net als wij ook zin om dit vernieuwde feest bij te wonen koop dan je kaarten alvast online via www.roggefestival.nl.

Laten we er met elkaar weer een fantastisch feest van maken!

Bestuur 't Rôggefestival

⇒ lees hier Ingezonden – Rôggefeest

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *