Honderd banen weg bij NDC Mediagroep

DRACHTEN – Honderd mensen die nu nog bij de NDC Mediagroep werken moeten op zoek naar een andere baan. Vandaag maakte NDC directeur Dina Boonstra bekend dat er van de redacties 48 fulltime banen worden geschrapt en bij het overige personeel 52 banen verdwijnen. De medewerkers zijn vandaag in het Fries Paardencentrum in Drachten ingelicht over de nieuwe ontslagronde. De NDC is de uitgever van ondermeer de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden, het Friesch Dagblad en de Nieuwe Dockumer Courant.

Momenteel werken er 600 mensen bij de NDC Mediagroep. "Hoe moeilijk ook, de maatregelen zijn nodig voor de continuïteit van het bedrijf, het behoud van de onafhankelijke journalistiek in het Noorden en het behoud van onze zelfstandigheid," laat Boonstra optekenen in de Leeuwarder Courant van vandaag.

⇒ lees hier meer over de NDC Mediagroep

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *