Honden aan de lijn

NES – "Op Ameland is een frisse neus halen samen met je hond geen enkel probleem. Een heerlijke wandeling door de natuur of gewoon je dagelijkse rondje door het bos. Dat kan allemaal. Maar wist je dat er gebieden zijn waar de hond aangelijnd moet zijn? En dat er ook losloopgebieden zijn? Samen met de andere (terrein)beheerders, gemeente Ameland, it Fryske Gea, Rijkswaterstaat en De Vennoot hebben we gekeken hoe we het hondenbeleid op Ameland onder de aandacht krijgen. Het doel, juist nu met het broedseizoen op komst gaan we de gemaakte afspraken weer even opfrissen. Daarom starten we met de actie #hondenaandelijn." Zo start het Boswachterblog over de actie #hondenaandelijn.

De hond moet, behoudens een paar losloopgebieden, aan de lijn.

De wandelpaden zijn voor iedereen toegankelijk, alleen mogen de honden niet overal vrij rondlopen. Blijf op de paden en ruim altijd de uitwerpselen op. Zoals er al jaren is afgesproken dient de hond op de volgende plaatsen aangelijnd te zijn: in de dorpen, op de badstranden, langs het wad, in het bos, in de duinen en in de natuurgebieden.

Waarom? Lees het in het Boswachtersblog. En als u een foto stuurt naar ameland@staatsbosbeheer.nl van uw hond aan de lijn, dan maakt u nog kans op een leuk hondenpakket ook.

lees hier de aanlijnpost op het Boswachtersblog Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *