Homan geen directeur Pasana

DOKKUM – Haijo Homan, beoogd directeur verandermanagement, heeft aan de Raad van Toezicht medegedeeld de functie van directeur verandermanagement niet te aanvaarden.

Homan zou worden belast met het aansturen van het verandertraject binnen ziekenhuis De Sionsberg. In deze functie zou hij richting geven aan recent genomen besluiten en een nieuw toekomstscenario voor het ziekenhuis uitwerken. In dat kader heeft Homan in de afgelopen weken kennismakingsgesprekken gevoerd met interne en externe betrokkenen, waar onder de politiek.

Naar aanleiding van deze gesprekken is Homan tot de conclusie gekomen dat hij op dit moment de beoogde rol van directeur verandermanagement niet op zich kan nemen. De Raad van Bestuur zal zich de komende weken in samenwerking met de medische staf richten op het schrijven van het zorgbeleidsplan. Naar een nieuwe versterking om het verandertraject te begeleiden zal tegelijkertijd worden gezocht.

Koopplein Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *