´Ameland zingt…´ groot succes

BUREN – ´Ameland zingt voor verdraagzaamheid´ kan een groot succes genoemd worden.

Niet alle Amelanders waren er, op het pleintje bij Rixt in Buren, maar wel heel veel.

Bente van Houten zong haar lied 'Let this be the day,' het speciaal voor Ameland voor Serious Request geschreven lied over moeders in oorlogsgeweld en over vrede op aarde. Samen met accordeonist Daniël Metz zong ze ook nog ´Go tell in on the mountain´ en als kers op de taart ´Silent Night.´ Firma de Haan zorgde voor het geluid, de stroom kwam van De Driesprong en De Klok had de chocolademelk heet. Ondanks de koude wind was het een warm bad, daar aan de rokken van Rixt. De prachtige zonsondergang op de achtergrond maakte het plaatje compleet.

De spontaan opgekomen actie, geïnspireerd op de flashmob in een boekhandel in Frankfurt, werd vanaf de kansel afgekondigd, via twitter aanbevolen en door Facebook geliked. De oude en nieuwe media waren eendrachtig in hun steun aan deze sympathieke actie, die wellicht navolging verdient. Als het aan Rixt ligt, volgend jaar weer aan haar voeten. Het pleintje leent zich er voor.

>>> geld overmaken voor ´Ameland voor Serious Request´ kan nog steeds. klik hier .. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *