Hoe kies je de beste aanhangwagen? 

LEEUWARDEN – IM – Wil je een aanhangwagen kopen? Zelf een aanhanger hebben kan natuurlijk, maar een aanhangwagen leasen is misschien nog wel beter. Hierdoor hoef je niet in één keer een flink bedrag op tafel te leggen. In plaats daarvan betaal je maandelijks een bedrag, wat ook bij een bestelbus leasen het geval is. Of je nu een aanhanger gaat kopen of leasen, het is altijd belangrijk om goed na te denken over het model waarvoor je kiest. Tegenwoordig zijn er veel aanhangwagens verkrijgbaar. Bepaal aan de hand van de volgende factoren welk type het meest geschikt voor je is!

Enkele of dubbele as

Over het algemeen hebben aanhangers een enkele as of een dubbele as. Een aanhangwagen met maar één as is voor de meeste mensen geschikt. Meestal zijn deze karren stevig en kunnen ze kleinere spullen verplaatsen. Ook zijn ze relatief licht. Bij dubbelassers is dit minder het geval. De aanhangers met een dubbele as zijn namelijk vaak groter en daardoor zwaarder. Tegelijkertijd zijn ze ook steviger. Hierdoor zijn deze aanhangwagens betere opties als je een zware lading moet vervoeren. Vooral professionals doen er goed aan om een aanhanger met een dubbele as te kopen of leasen. 

Type

Als je aan een aanhangwagen denkt, denk je misschien direct aan een platte kar. Toch zijn er nog veel meer aanhangers waarvoor je kunt kiezen. Je doet er goed aan om zelf te bepalen welke soort het beste voor je is. Kijk hiervoor naar de voor- en nadelen van alle typen aanhangwagens! 

Laadvloerhoogte

Een andere factor waar je rekening mee dient te houden bij het kopen of leasen van een aanhanger is de laadvloerhoogte. Welke hoogte het beste voor je is, hangt vooral van de klus af. Een lagere laadvloerhoogte is bijvoorbeeld een goede optie als je machines of auto’s vervoert met de aanhanger. Dit komt doordat je gemakkelijk het voertuig op de aanhangwagen kunt rijden door de kleine oprijhoek. Een aanhanger met een hoge laadvloer is juist beter als je graag ergonomisch wilt werken als bouwvakker of hovenier. Vergeet daarnaast niet om rekening te houden met de hoogte van je trekhaak bij het bepalen van de ideale laadvloerhoogte!

Laadvermogen

Als je alleen maar wat afval wilt vervoeren in een aanhanger is een exemplaar met een laadvermogen van 750 kilogram al voldoende. Professionals zullen echter liever een aanhangwagen met meer laadvermogen kopen of leasen. Dit is vooral het geval als je er bijvoorbeeld voertuigen en machines op zult vervoeren. Kijk op dit vlak ook naar het sleepvermogen van je auto. Je wagen moet immers het laadvermogen van je aanhangwagen wel aan kunnen.

Accessoires

Eventueel kun je aan je gekochte of geleasete aanhanger nog wat accessoires toevoegen. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om het logo van je bedrijf erop te laten drukken. Daarnaast kun je eventueel ook nog een oprijsysteem kopen, hiermee kun je gemakkelijk voertuigen op de aanhanger rijden. Andere goede accessoires van aanhangwagens zijn onder meer uitzetsteunen en huifdoeken. Bepaal zelf wat je precies nodig hebt! 

Door Twenty Four Webvertising

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie van PA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *