Hittegolf een feit, Ameland lekker warm

WAGENINGEN – Na 7 jaar is er in ons land weer officieel sprake van een hittegolf. Rond twaalf uur werd op het Nederlandse hoofdweerstation in De Bilt een temperatuur van 25 graden gemeten. Daarmee is de reeks van vijf zomerse dagen op rij waarvan er ook drie tropisch moesten verlopen, compleet.

Voor een hittegolf zijn namelijk minimaal vijf aaneengesloten dagen met een temperatuur van 25 graden of meer nodig. Binnen diezelfde reeks moet het ook ten minste drie dagen 30 graden of warmer zijn. Voor een landelijke hittegolf moeten deze waarden gemeten worden op het weerstation in De Bilt.

Volgens Meteo Consult in Wageningen duurt deze hittegolf zelfs nog enkele dagen voort. Tot en met zondag worden in het binnenland nog steeds zomerse temperaturen verwacht van 25 graden of meer, dus ook in De Bilt. Pas na het weekeinde lijkt het iets minder warm te worden.

Op Ameland is het warm, maar de bries houdt de temperatuur aangenaam.

Bron: Meteo Consult

>>> lees hier over weerman Piet Paulusma en Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *