EngeleAaltje weer betovergrootmoeder

HOLLUM – Aaltje de Jong – Nobel uit Hollum is voor de tweede keer betovergrootmoeder geworden. Twee jaar geleden maakten we een foto van de vijf generaties en deze week kwam achterkleindochter Lydia de Vries (1989) en haar tien maanden oude Sarah met haar man Daniël Adema en familie naar Ameland voor nog een vijf-generaties-foto.

Op de foto zit betovergrootmoeder Aaltje (1915). Achter haar staat dochter Anna Petronella Nicolai – de Jong (1937). Naast haar, in witte jurk, staat Alice Alida de Vries – Nicolai (1962). Daarnaast staat achterkleindochter Sebina Anna Petronella van der Lei – de Vries (1986), de moeder van het eerste vijfde generatie kind Anna. Links staat Lydia de Vries met het tweede achterachterkleinkind op de arm, de kleine Sarah. Betovergrootmoeder kreeg Sarah ook even op schoot en speelde "Schuitje varen, theetje drinken" en "Hop hop, paardje in galop" met haar. Als Aaltje honderd wordt, komt – bij leven en welzijn – de familie weer voor een vijf-generatiefoto bijeen, beloofde kleindochter Alice Alida de Vries.

Aaltje de Jong, bekend als EngeleAaltje, is op Ameland in Ballum geboren, verhuisde naar het vasteland, trouwde en keerde in de oorlog terug naar opa en opoe Nobel in Ballum. Haar man Engele de Jong was betonijzervlechter voor bruggenbouwers en tijdens de oorlog was hij soldaat. In die tijd betrok Aaltje een vakantiehuisje aan de bosrand bij Nes. Na de oorlog verhuisde ze met haar gezin naar de Oranjeweg in Hollum, waar ze nog steeds woont. In 1987 werd ze weduwe. Haar dochter Anna Petronella ging als jonge meid naar Texel om te werken. Via een omweg langs Utrecht en Groningen kwam ze in Burgum terecht. Haar dochter en kleindochters wonen in Drachten. 

>>> lees hier over de eerste keer dat Aaltje de Jong betovergrootmoeder werd


Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *