Historische Waddenreeks

DORDRECHT – Oude boeken zijn leuk, vermakelijk om in te ontdekken hoe het was, hoe men dacht en wat men deed. Oude boeken worden nog leuker als je ze kan plaatsen in hun historisch perspectief.

Importantia Publishing lanceert de eerste boeken in de Historische Waddenreeks. 14 intrigerende 19e eeuwse boeken over de Waddeneilanden, haar bewoners, de begroeiing en het leven, heruitgebracht en voorzien van een aantrekkelijke vormgeving. 

 

‘Met deze reeks voorzien wij in de brede behoefte aan inzicht over de geschiedenis van de eilanden die er is onder mensen die graag de Waddeneilanden bezoeken ’, vertelt Peter van der Schelde, uitgever. ‘Denk hierbij bijvoorbeeld aan het boek Brieven bij een badbezoek, waarin M.A. Amshoff uitgebreid uiteenzet hoe hij het badbezoek beleefde en hoe weldadig het kuren aan de Noordzee is. Zijn collega T. Koppius voegt er een pleidooi aan toe om een bad-inrichting te beginnen op Ameland. Ook de boeken van Francis Allan over de eilanden horen bij deze reeks. En zo komen tal van onderwerpen aan de orde in de boeken van de Historische Waddenreeks, van inpoldering tot plantengroei.

 

Voorliefde

In zijn blog legt uitgever Peter van der Schelde uitgebreid uit waar zijn voorliefde voor de Waddeneilanden vandaan komt en wat hem heeft bewogen tot het samenstellen van zijn Historische Waddenreeks.

 

Over Importantia Publishing

Importantia Publishing heeft brede ervaring met het scannen en opnieuw beschikbaar maken van oude titels op het gebied van theologie. Met de Historische Waddenreeks zet Importantia Publishing haar eerste stap in de richting van historische geografie en literatuur. Allemaal heruitgaven van klassiekers die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis. De boeken uit de Historische Waddenreeks zijn breed in de markt verkrijgbaar via de boekhandel.

Donatie voor het nieuws

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *