Friese Waddeneilanden niet meer coronaloos

HOLLUM – De vier Friese Waddeneilanden zijn niet meer allemaal coronaloos, ook al staat Terschelling nog steeds wit op een RIVM-kaart van 5 april. Afgelopen weekend is in zorgcentrum De Stilen in West-Terschelling iemand positief getest. Het eiland staat wit op de kaart, omdat de patiënt nog niet in het ziekenhuis is opgenomen maar in quarantaine in De Stilen zelf zit.

In Friesland zijn relatief weinig besmettingen geconstateerd. Volgens GGD Fryslân zijn er inmiddels 206 mensen in de provincie positief getest. Tot 6 april zijn er 21 mensen in Friesland aan het virus overleden. Er liggen 86 coronapatiënten in Friese ziekenhuizen; de meeste patiënten komen uit andere provincies.

Op 19 maart werd de eerste besmetting op een Waddeneiland geconstateerd: op Texel. Op 4 april was de eerste positieve test op het Friese Waddeneiland Terschelling.

Blijf thuis

Burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland roept, net als zijn collega's van de andere Waddeneilanden, gasten op zoveel mogelijk thuis te blijven om de risico's op besmetting te voorkomen. Alle horeca is immers gesloten, het gezamenlijk reizen op de boot wordt afgeraden en de medische voorzieningen op de eilanden moeten niet onnodig op de proef worden gesteld.

bekijk hier de gegevens van de RIVM

voor wie van Ameland op afstand wil genieten: bekijk de Facebook pagina Ameland op z'n mooist. Nog mooier, draag eraan bij en post uw mooiste foto.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *