Hij viel uit een hoogwerker

WIJCHEN – Hij viel uit een hoogwerker en maakte van meters hoogte een fatale smak op het asfalt. Brendan Detiger (48), zoon van Dick en Til Detiger, overleed donderdag 27 februari aan de gevolgen van die val. 

Brendan is een bekende op Ameland. Jarenlang, van kleins af aan, kwam hij met zijn twee broers en ouders naar hun tweelinghuisjes Margriet & Pirola aan de Fenneweg bij Hollum, om er vakanties door te brengen. Om hutten te bouwen in het bos dat zo dichtbij was, om te jutten op het strand. De netten, het hout en de boeien gingen dan mee als trofee en kregen een plaatsje in de tuin langs de bosrand. Als jonge knaap was hij vaak en lang op het eiland en deed hij er verschillende vakantiebaantjes. Hij kreeg er vrienden en vriendinnen en zou er later nog veel met zijn vrouw, kinderen en hond komen. Niet meer in Margriet & Pirola, want die vakantiehuisjes werden enkele jaren geleden verkocht en afgebroken. Er kwamen twee grote vakantiewoningen voor in de plaats. 

Brendan bleef komen, want Ameland had een speciaal plekje in zijn hart.

Donderdag 27 februari sloeg het noodlot toe. Op zijn werk kreeg hij het ongeluk dat hij niet zou overleven. Brendan Detiger laat een vrouw en twee kinderen achter. 

lees hier het verhaal in het AD over het ongeluk, met onder meer een foto van Brendan op het strand van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *