Het allermooiste dorp van Nederland

DEN HAAG – Wat vind jij het allermooiste dorp van Nederland? Nederland telt honderden dorpen. Terpdorpen, lintdorpen, dijkdorpen, kerkdorpen, ringdorpen, esdorpen… En daar zitten pareltjes tussen. Plaatsen waar je op een historisch marktplein kunt zitten op een lommerrijk terras van het dorpscafé. Omarmd door kleinschalige gezelligheid of juist weldadige rust. Dorpen waar je je waant in een andere eeuw of juist in de toekomst. Maar wat is nu het allermooiste dorp van Nederland? De Amelander dorpen misstaan niet in zo'n verkiezing, maar de ANWB heeft één van de vier uitgekozen om mee te dingen naar de prijs Allermooiste dorp van Nederland. En dat is Hollum.

Stem op het mooiste dorp van Nederland

Op het stemformulier kun je stemmen op één van de veertig fraaie dorpen die de ANWB heeft geselecteerd volgens de criteria: beschermd dorpsgezicht (geen stad), mét kerk en bij voorkeur niet meer dan 15.000 inwoners. Jouw favoriete dorp staat daar vast ook bij. Kijk maar eens bij de H van Hollum.

Stemmen kan tot 31 maart 2020

Door te stemmen duw je jouw favoriete dorp op naar de eerste plaats en je kunt er nog een prijs mee winnen ook. Stemmen kost geen geld en je kunt met al je mailadressen een stem uitbrengen.

Win een prijs met je stem

Wie stemt maakt kans op een volledig verzorgd weekendje weg naar een van de vijf Allermooiste dorpen van Nederland, voor twee personen. Mét een leuke fiets- of wandelroute. Daarnaast zijn er 25 exemplaren te winnen van de splinternieuwe ANWB-uitgave: 'De allermooiste dorpen van Nederland'. 

Jury

De stemmers bepalen welke dorpen thuishoren in de top vijftig van mooiste dorpen. Een deskundige jury kiest daaruit de vijf 'Allermooiste dorpen van Nederland’ en de winnaar.

Uitslag

Wat het publiek de mooiste vijf dorpen van Nederland vindt, is te lezen in september in de Kampioen. Er worden fiets- en wandelroutes ontwikkeld langs die dorpen zodat iedereen ze tijdens een lekker tochtje kan ontdekken. Ook verschijnt er in september een kloek boek waarin de vijftig mooiste Nederlandse dorpen worden beschreven. "Genoeg om naar uit te kijken!" zegt de ANWB.

⇒ stemmen kan via deze link

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *