Het gaat prima op Ameland

Geplaatst op: 05 februari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Bron: Corona Locator Nederland

BALLUM – Het gaat prima op Ameland, wat het aantal positieve coronatests betreft. Voor de vierde dag op rij is er geen nieuwe positieve test bij gekomen. De curve laat een mooie platte top zien. Het totaal aantal positieve tests, geteld vanaf eind september 2020, is daarmee 135.

Zorgcentrum De Stelp wacht op groen licht om medewerkers en bewoners te kunnen vaccineren. In een aantal huizen van Kwadrant is men al begonnen met prikken. Zo was Petterhústerstate in Stiens een van de eerste huizen. Een speciaal vaccinatieteam van KwadrantGroep bezoekt de locaties van De Friese Wouden, Elkander en Palet om de bewoners te vaccineren. Woensdag 3 februari gingen de vaccinatieteams ook naar de locaties Skilhiem in Stiens, Bilgaard en Parkhoven en Oorizon in Leeuwarden en Nij Statelân in Menaam. De andere locaties volgen donderdag en vrijdag. Ameland zit daar niet bij. Manager Willem van der Kooi verwacht de vaccinaties voor De Stelp "In de loop van februari."

Verpleeghuis Berchhiem in Burgum, net als De Stelp een locatie van Kwadrant, kreeg te maken met een uitbraakgaat. Het huis is uit voorzorg tijdelijk gesloten.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In februari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 - 17:00 uur.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?