Het gaat goed met bruinvis Tess

ANNA PAULOWNA – De eerste patiënt van dit jaar in de opvang bij SOS Dolfijn is een jonge bruinvisdame met een pittig karakter.  Bruinvis Tess, gevonden op het strand van Texel, had bij binnenkomst drie dagen ondersteuning nodig voordat ze weer genoeg op krachten was gekomen om zelf te blijven drijven. Inmiddels zwemt ze weer krachtig rond door het opvangbassin.

Bij aankomst was ze uitgedroogd en door haar via een sonde vocht te geven knapte de bruinvis na enkele dagen op. Inmiddels haalt Tess weer al het nodige vocht uit de vissen die ze eet. Uit de onderzoeken die zijn gedaan werd snel duidelijk dat Tess kampt met een ernstige longontsteking en een forse longworminfectie. Voor beide problemen wordt de bruinvis behandeld. Hopelijk kan Tess over een tijdje weer helemaal gezond terug naar zee.

Bron SOS Dolfijn

→ lees hier SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op

bekijk hieronder bruinvis Tess

lees hier meer over bruinvissen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *